Sari la conținut

Stafilococ auriu în cantina studenţească din Suceava

Două persoane au ajuns la spital la începutul lui octombrie după ce cu o zi înainte au mâncat la cantina studenţească. În urma analizelor, la unul dintre cazuri, s-a depistat prezența stafilococului auriu.

"S-a ridicat suspiciunea unei toxiinfecţii alimentare, au rămas internate în secţia de Boli Infecţioase a spitalului nostru. La cea de-a doua persoană s-a constatat în urma efectuării evaluării biologice prezenţa stafilococului auriu," a declarat Tiberiu Brădăţan, directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava. 

Autorităţile sanitare s-au sesizat şi au mers în control la cantina studenţească. Aici, au luat probe şi au găsit stafilococ auriu pe mobilierul din bucătărie, pe tacâmuri, dar şi pe mâinile bucătăresei. 

"Nu este o problemă de curăţenie generală care impune oprirea producţiei. - Dar care este problema principală? - Nespălatul pe mâini. Am amendat bucătăreasa, a fost amendată cu 800 de lei," a spus Ludovic Abiţei, directorul DSP Suceava.

Conducerea universităţii nu-şi explică de ce doar cele două femei s-au simţit rău în condiţiile în care mii de persoane au mâncat în ultimele zile la cantina studenţească. "Este foarte greu de explicat de ce doar un singur caz de transmitere a acestei boli dacă aceleaşi produse, aceeaşi bucătăreasă a pregătit toate acele bucate din ziua respectivă şi din zilele care au urmat," consideră Ştefan Purici, prorectorul Universităţii ''Ştefan cel Mare'' Suceava.

Clienţii de la cantina studenţească susţin că nu s-au simţit rău după ce au mâncat aici. Au fost însă neplăcut surprinşi când au aflat de problemele de igienă.

În fiecare zi, la cantina studenţească iau masa în jur de o mie de persoane.