SUCEAVA. Locuitorii din Câmpulung Moldovenesc ignoră o investiție de 14 milioane de euro

Data publicării:
blocuri iasi

Construcțía centralei termice de la Câmpulung Moldovenesc a început în 2004 și s-a finalizat în 2010. Imediat după ce gazul metan a ajuns în localitate, centrala termică a oraşului a fost inaugurată, doar că de atunci şi pînă în prezent niciun locuitor nu s-a racordat la ea. Oamenii nu aveau căldură centralizată din anul 1997,  iar din acest motiv fiecare s-a orientat: fie către centrale de apartament, fie către sobe pe lemne.

Oamenii refuză să se rebranşeze pntru că asta ar însemna alţi bani de racorduri şi instalaţii proprii, aproximativ 650 de euro de familie. Centrala dar şi sistemul de termoficare în care este inclusă şi modernizarea punctelor termice a costat 14 milioane de euro.

În Câmpulung Moldovenesc sunt 3200 de apartamente, dintre care aproape 1000 au centrale proprii care funcţionează pe gaz metan.

Primarul din Câmpulung nu crede că centrala va fi funcţională şi spune că s-a ajuns la această situaţie pentru că atunci când a fost făcut proiectul trebuiau prinse în costurile de execuţie şi racordurile pentru fiecare apartament. Construirea centralei de la Câmpulung Moldovenesc este parte din proiectul „Suceava – Utilităţi şi Mediu la Standarde Europene”, proiect care aparţine Consiliului Judeţean Suceava. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri