SUCEAVA. Primarul cere sprijin pentru adopția maidanezilor

Data publicării:
doamna cu catel

Autoritățile din Suceava au reușit să strângă doar jumătate dintre câini de pe străzile orașului și să-i ducă în adăpostul din Lunca Sucevei. Între timp, alți 1.500 de maidanezi umblă nestingheriți pe străzile orașului. Autoritățile ridică din umeri și spun că nu au ce face atâta timp cât normele de aplicare a legii câinilor comunitare nu au fost publicate încă.

„Eu voi face un apel după ce apar aceste norme metodologice la toate asociațiile și fundațiile care se ocupă cu problema cîinilor comunitari, la cabinete medicale, să vină într-o colaborare cu primăria să salvăm cît mai mulți câini pînă la ultima fază, cea referitoare la eutanasiere,” a declarat Ion Lungu, primaul municipiului Suceava.

Între timp, 1.500 de câini comunitari își fac veacul pe străzile orașului, printre blocuri și pe lângă containerele de gunoi, în căutare de hrană. Oamenii se tem pentru siguranța lor și a copiilor lor: "Chiar pe nepoata mea a muşcat-o câinele. Şi pe fata mea, şi pe nepoata mea le-a muşcat câinele, dar trebuie strânşi. De atâta timp s-a promis că se strânge," a spus o doamnă.

Municipalitatea alocă anual 400.000 de lei pentru îngijirea câinilor comunitari și salariile angajaților de la adăpost. Pe lângă acești bani, Vier Pfoten ajută adăpostul cu 100.000 de euro annual, iar membri ai asociației fac voluntariat la padoc, repară țarcurile și îngrijesc câinii. Până acum, cu ajutorul asociațiilor, 500 de câini comunitari din Suceava au fost trimiși în Germania la persoane care au dorit să îi adopte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri