Sari la conținut

Vacanţă în siguranţă. Poliţiştii ieşeni i-au învăţat pe elevi cum să se ferească de infractori

Cum vacanţa de vară bate la uşă, poliţiştii din cadrul secţiei IV de poliţie Iaşi au oferit o serie de sfaturi pentru copii, astfel încât să-şi petreacă timpul liber în siguranţă.

"Trebuie să fiţi extrem de atenţi în ceea ce priveşte bunurile personale, să nu le lăsaţi nesupravegheate, să nu expuneţi în mod ostentativ telefon, tabletă sau alte bunuri," a atenţionat cms. şef Dumitru Opincă, şef Secţia IV Poliţie din Iaşi.

Cei 300 de copii au ascultat cu atenţie, iar la sfârşit au plecat cu lecţia învăţată pe care, spun ei, o vor pune în aplicare în cele două luni de vacanţă:

"Am învăţat cum să mă asigur să nu vorbesc cu oricine pe internet, despre siguranţa pe stradă, să am grijă de bunurile mele. Chiar dacă nu mi s-ar întâmpla mie, să am grijă şi de copiii mai mici sau de persoanele din jur."

"Am învăţat să circul în siguranţă şi să am grijă de obiectele personale, cât şi ce prieteni îmi fac pe reţelele de socializare. Se pot întâmpla multe fără acest instructaj."

Lecţia de siguranţă vine în contextul în care vacanţa de vară este considerată un prilej bun pentru infractori.

"Va trebui să facem ca locurile în care sunt să fie acoperite de acel nivel de securitate de care este nevoie. Toate spaţiile publice, dacă vorbim de Ciric, de ştrand şi altele sunt, în momentul de faţă, asigurate din punctul acesta de vedere şi sperăm să nu avem incidente pe parcursul verii," a spus şi Mihai Chirica, primarul interimar al municipiului Iaşi.

La acţiune au fost prezenţi elevi din clasele V-VIII din 16 unităţi de învăţământ.