1300 de slujbe oferite la bursa locurilor de muncă din Bihor

Data publicării:
burse locuri de munca

Companiile din Bihor sunt într-o continuă goană după forță de muncă. Asta pentru că firmele se dezvoltă cu repeziune, ceea ce duce la creșterea numărului posturilor ce trebuie ocupate, spun specialiștii. Iar acest lucru s-a văzut azi în cadrul bursei locurilor de muncă desfășurată în trei orașe din județ. Angajatorii s-au întrecut în oferte de care s-au interesat aproape 1.500 de persoane.

La Oradea, Aleșd și Beiuș, 75 de companii din diverse domenii au oferit aproape 1.300 de slujbe. Angajatorii recunosc că nu le este ușor să găsească angajați cu experiență, dar sunt dispuși să-i formeze chiar la locul de muncă.

"Încercăm intern să oferim tot felul de cursuri de calificare. Piața este destul de provocatoare, dar consider că cu pârghiile necesare și multă perseverență reușim să atragem forța de muncă", susţine Loredana Deșidan, reprezentanta unei firme.

Angajatorii le oferă candidaților diverse beneficii, cum ar fi salariile motivante și transportul gratuit până la serviciu și înapoi.

"Recrutăm în jur de 5- 10 persoane pe lună, constant și ne interesează foarte mult experiența oamenilor, seriozitatea și avem și un pachet salarial foarte atractiv", a explicat Florina Fofiu, reprezentanta unei firme.

"Oferim mult mai mult decât un salariu. Multă valoare, multă învățare și la final independență totală. E un mare avantaj dacă nu ai experiență, suntem o franciză internațională, avem know-how de 45 de ani", susţine Gabriel Pleșca, angajator.

Aproape 1500 de persoane au trecut pe la standurile companiilor prezente la bursa locurilor de muncă din Bihor. Aproape 500 dintre ei sunt absolvenți, dar au fost și elevi de liceu care vor să lucreze încă de pe băncile școlii.

"- Te-ai angaja de acum?
- Normal că da.
- De ce, ce te atrage să te angajezi de pe băncile liceului?
- Faci bani în primul rând de mic."

"- Ce ți-ai dori de la angajator, de la locul de muncă?
- Să ofere cât mai multe beneficii și să pot să urc cât mai mult în carieră."

"Putem observa că foarte multe persoane au vizitat standurile colegilor. Selecţia finală rămâne să o aflăm săptămâna viitoare", a precizat Csaba Bekesi, directorul AJOFM Bihor.

Companiile au selectat aproximativ 400 de persoane care vor fi chemate, în perioada următoare, la interviuri în cadrul firmelor.

Reporter: Anca Deac
Operator: Ticu Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri