Sari la conținut
News Alert

A început cazarea studenţilor. Universitatea din Oradea a primit 1800 de cereri pentru 1200 de locuri

Venită din Basarabia, Valeria Negruţa este în anul întâi și a primit un loc într-un cămin al Universităţii din Oradea. "Camerele sunt relativ bune, avem condiții pentru a trăi. Pentru studenți cel mai important e să ai unde să dormi și unde să înveți și toate astea ne sunt acordate."

Nu toți studenții au fost la fel de norocoși. Doar o parte din cererile tinerilor au putut fi onorate.

"În total s-au depus 1800 de cereri, deși universitatea nu are decât 1200 de locuri disponibile studenților în cele 4 cămine", spune Roland Olah, reprezentant al comisiei de cazare.

Ca să fie siguri că nu vor rămâne fără loc în cămin, unii studenți şi-au depus din timp cererile.

"Cererea am făcut-o când s-a terminat anul universitar prin iulie și am avut emoții pentru că fiecare student depinde de camera lui. Azi m-am trezit devreme, m-am dus să iau biletul de ordine și am reușit să iau camera dorită", spune Teodora Târnăveanu.

Cei 600 de studenţi care nu au primit un loc în cămin au fost trecuţi pe o listă de rezervă. Ei vor primi o cameră doar dacă alți studenți se retrag sau nu plătesc la timp taxele. Taxa lunară pentru un loc într-unul dintre cele patru cămine ale Universităţii din Oradea este cuprinsă între 80 și 180 de lei.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță

Pe aceeași temă