Administraţia Fondului pentru Mediu confirmă: CET Oradea a fost amendată!

Data publicării:
CET fum

Ca urmare a informării date de Ministerul Mediului, Administraţia Fondului de Mediu a emis decizii de impunere pentru trei operatori ale căror instalaţii au fost declarate neconforme de către Comisia Europeană în anul 2012. Printre aceştia se numără şi CET Oradea, pe 28 martie, a transmis AFM.

Potrivit legii, această decizie a AFM urmează să fie pusă în practică, însă poate fi contestată.

Administraţia Fondului de Mediu susţine că a luat această decizie după ce Electrocentrale Oradea nu a restituit în termen legal, adică 30 aprilie 2013, "un număr de certificate de emisii de gaze cu efect de seră egal cu cantitatea totală de emisii de gaze cu efect de seră provenite de la instalaţia respectivă în anul calendaristic anterior".

Pentru nerespectarea acestor prevederi se aplică o penalitate de 100 de euro "pentru fiecare tonă de dioxid de carbon echivalent emisă pentru care operatorul nu a restituit certificatele de emisii de gaze cu efect de seră", se arată în comunicatul remis de Administraţia Fondului pentru Mediu.

În anul 2011 au fost emise 12 decizii de impunere pentru societăţile care nu au depus certificatele de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2009. Obligaţiile de plată, cumulate, ajung la aproape 88 de milioane de lei.

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri