Attila Cseke, deputat UDMR de Bihor: "Se face regionalizare pe șest în sănătate"

Data publicării:
cseke 081113

Până anul trecut, taxele de timbru rămâneau în întregime la primării. Din 2013, după modificarea legii, doar 30 la sută din incasări mergeau către bugetul de stat. Pe baza unei ordonanţe de urgenţă, începând de anul viitor acest raport se va schimba, urmând ca administraţiile locale sa ramână cu doar 55 de procente. Reducerea reprezintă pentru Primăria Oradea o pierdere de aproape 1,6 milioane de lei.

"Eu am făcut un amendament în Comisia de Administraţie. Ca măcar să menţinem, de la 1 ianuarie 2014, în continuare, nivelul de 70 cu 30", spune Attila Cseke.

Parlamentarul a criticat şi reorganizarea direcţiilor judeţene de sănătate publică, care, în viitor, ar putea să-şi piardă personalitatea juridică şi care vor aparţine unor autorităţi teritoriale nou create. De exemplu, DSP Bihor va putea face verificările doar cu aprobarea Autorităţii teritoriale Cluj-Napoca.

Attila Cseke, deputat UDMR de Bihor: "De unde se ştie la Cluj-Napoca ce se întâmplă în judeţul Bihor sau ce se întâmplă în Maramureş?"

reporter: Orsolya Nagy
operator: Gábor Szilágyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri