Sari la conținut

BASCHET. Adio, Europa! Usak Sportif Muratbey - CSM CSU Oradea 108-82

Campioana României la baschet masculin a părăsit miercuri seară competiţiile europene. A făcut-o cu fruntea sus la capătul unui drum ce a însumat 14 jocuri în grupele Champions League şi două jocuri în optimile de finală ale FIBA Europe Cup.

Cele 10 puncte avans luate în manşa tur în faţa turcilor de la Uşak Sportif nu i-au fost suficiente echipei CSM CSU Oradea în încercarea de a bifa o nouă performanţă în Europa. Gazdele s-au impus cu 108-82 şi au acces în sferturile de finală ale competiţiei.

Uşak a avut start de joc perfect şi după primul sfert pe propriul teren a anulat avansul „leilor roşii", scor 30-19. Aceştia din urmă nu s-au regăsit nici în următoarele zece minute de joc, pierdute cu 28-25.

Lucrurile păreau să schimbe după pauza mare când Oradea a dat semne de revenire şi s-a apropiat la 13 puncte pe tabelă. Turcii au replicat imediat şi diferenţa stabilită la pauză s-a consemnat şi înaintea ultimei secvenţe.

Sleiţi de puteri în ultimul act, orădenii nu au găsit resursele necesare pentru o victorie la cinci puncte în sfertul patru care i-ar fi adus calificarea în sferturile de finală. Cu o evoluţie exactă şi pe final, Uşak Sportif a continut să fie vioara întâi, obţinând astfel o victorie şi calificare pe deplin meritată.

Redactor: Nicolae Mihalcea