Consiliul Judeţean Bihor vrea să angajeze o firmă de consultanță, pentru că angajaţii nu fac față numărului mare de proiecte

Data publicării:
angajati CJ

Consiliul Județean Bihor are șase angajați care se ocupă de achizițiile publice pentru toate proiectele instituției. Volumul de muncă este sufocant, spun oamenii, care oferă consultanță și pentru primăriile din județ. Ca să nu piardă timp, conducerea vrea să angajeze specialiști care să se ocupe de această activitate.

„Se munceşte foarte mult la un proiect. Acesta implică foarte multe activităţi: elaborarea documentelor necesare derulării procedurilor de achiziţie, publicarea în SEAP, evaluarea şi analiza ofertelor, încheierea contractului", spune Cristina Joca, șefa Serviciului Achiziții Publice al Consiliului Județean Bihor.

La rândul său, Mircea Jacan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bihor, este de părere că „niciodată la o administrație publică nu o să găsim experţi pe mediu, pe inginerie, pe alte domenii din acestea şi aceste domenii cer o mare atenţie."

Specialiștii vor fi plătiți cu ora, dar nu cu o sumă mai mare de 84 de mii de lei. În funcție de complexitate, la un proiect se poate munci chiar și o mie de ore.

"În general, valoarea contractului poate fi între 1 şi 3% din valoarea totală a proiectului şi aceasta se calculează prin însumarea tarifelor pentru experţi. Tariful unui expert tehnic poate varia între 100 şi 4-500 de euro pe zi", a precizat Radu Onofrei, președintele Asociației Consultanților din România pentru Accesarea Fondurilor Europene.

În tot acest timp, licitațiile proiectelor derulate de Primăria Oradea sunt organizate de opt angajați.

"Colegii noştri deservesc primăria, AIO, ASCO şi Poliţia Locală. Nu ne gândim să apelăm la o firmă de consultanţă pentru că, deşi volumul de muncă este mare, suntem mulţumiţi de activitatea pe care aceştia o desfăşoară", susţine Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Unul dintre cele mai mari proiecte pe care le desfășoară Consiliul Județean Bihor este cel de management al deșeurilor, în valoare de 55 de milioane de euro.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri