Dovleac uriaș, de 70 de kilograme, recoltat într-o grădină din localitatea bihoreană Abrămuț

Data publicării:
dovleac6 2

Dovleacul uriaș are aproape 70 de centimetri înălțime şi cântărește aproape 70 de kilograme. Cu greu a fost adus din grădină. Lângă el mai sunt doi bostani, ceva mai mici... au 42 şi 28 de kilograme.

"Am luat un plic și pe plic scria dovleac uriaș, și am venit acasă, l-am semănat în grădină. Din șapte fire câte au fost în plic, au ieșit astea trei. Și ăsta a început să crească și pe zi ce trece tot mai mare s-a făcut", povestește Maria Corpaș, proprietara bostanilor.

Cu greu au reuși proprietarii să-l aducă din grădină în curte: "Am dus roaba, nu l-am putut pune în roabă amândoi. Am răsturnat roaba lângă bostan, am răsturnat bostanul cu roabă cu tot, eu am împins, taică-meu a tras și cu greu l-am adus înăuntru."

Plantele sunt sută la sută ecologice, spun proprietarii. Toţi vecinii se miră de uriaşii din grădină.

"Suntem impresionați pentru aceste minunate lucruri pe care Dumnezeu le-a dat în grădina vecinului nostru Corpaș Octavian. Eu spun că este o minune dumnezeiască, este rodul muncii, al credinței unor oameni cumsecade", crede Sorin Suciu, preotul din sat.

Proprietarii promit că "dacă este comestibil și este bun o să îl punem să îl consumăm și mai dăm și la rudenii, la cunoștințe, la prieteni, la vecini".

Oamenii se mândresc că dovleacul de 70 de kilograme a bătut recordul unor grădinari dintr-un sat vecin. Bostanul lor cântărea puțin peste 30 de kilograme.

reporter: Florina Fofiu
operator: Gabor Szilagyi

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri