Sari la conținut
News Alert

FOTO. Incendiu provocat de jarul căzut din sobă. O casă a luat foc

15 pompieri au luptat mai bine de o oră ca să stingă flăcările care au cuprins o gospodărie din Salonta, judeţul Bihor. Incendiul s-a petrecut aseară, iar primele cercetări arată că focul a izbucnit după ce bucăţi de jar au căzut dintr-o sobă pe o bucată de linoleum.

4

Pompierii au fost mobilizaţi în jurul orei 18:30, iar când au ajuns pe strada Spiru Haret, din Salonta, au constatat că flăcările cuprinseseră bucătăria casei și o parte din acoperiș, ameninţând să se extindă la întreaga locuință.

„Timp de aproximativ o oră şi 15 minute, cei 15 pompieri militari mobilizați la fața locului au acţionat pentru stingerea focarelor, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, reuşind să împiedice propagarea incendiului la celelalte încăperi ale casei şi să salveze astfel bunuri de o valoare considerabilă”, a transmis maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Totuşi, focul a distrus mobilierul din bucătărie, patru aparate electrocasnice și o parte din acoperiș.

Cercetările pompierilor au arătat că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jarul căzut pe linoleum, din soba de teracotă.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă