Sari la conținut

JUDO. Al 16-lea titlu pentru judoka orădeni

CSM Liberty a readus la Oradea titlul naţional la judo pe echipe masculin. Cu un lot bine închegat, clubul orădean a reuşit să treacă pe rând de toate celelalte participante: 3-2 cu Dinamo Braşov şi 4-1 cu CSM Cluj-Napoca, respectiv CSM Liberty 2.

În marea finală, echipa antrenată de trioul Emil Morar-Aurelian Fleisz-Alexandru Goncearenko a întâlnit-o pe fosta deţinătoare a titlului, Politehnica Iaşi. După o dispută echilibrată s-a ajuns ca înainte de ultimul act scorul să fie egal 2-2.

S-a ajuns ca ultima luptă să fie cea care să decidă titlul pe echipe. Extrem de hotărât să aducă al 16-lea titlu din cele 18 puse la bătaie până acum, Daniel Matei a dispus de ieşeanul Mircea Croitoru şi titlul de campioni a poposit din nou în vitrina celor de la CSM Liberty.

Cea de-a doua echipă orădeană, CSM Liberty 2, alcătuită în mare parte din juniorii clubului, a încheiat competiţia pe locul cinci.

Şi în campionatul rezervat fetelor, CSM Liberty a bifat o medalie. Fără titularele de bază, Larisa Florian, Mădălina Pantea şi Lorena Podelenczki, accidentate, Oradea a încheiat pe locul trei.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa