Sari la conținut
News Alert

MARAMUREŞ. 21 de participanţi la un botez au ajuns la spital cu toxiinfecţie

De la restaurant, la spital. 21 de persoane, printre care și o adolescentă de 14 ani, au ajuns sâmbătă după-amiază la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare. Cu toții au început să se simtă rău la scurt timp după ce au mâncat aperitivul și ciorba de perișoare la petrecerea de botez la care participau.

Pacienţii au ajuns la spital fie cu ambulanțele, fie cu mașinile personale după ce au început să aibă dureri de cap și de stomac, dar și vărsături. Invitații cred că starea de rău a fost cauzată de brânzeturile din aperitiv.

"- După aperitiv ne-am simțit mai mulți rău. Am mers acasă și ulterior am venit cu Ambulanța aici. Vomă severă și dureri foarte mari de stomac.
- Ce a fost la aperitiv, ce credeți că...?
- Nu știu, dar păreau destul de vechi. Cred că de la brânza, asta e părerea mea personală, au fost niște chestii cu brânza", spune un invitat la botez.

Pacienții au rămas mai bine de 5 ore sub supravegherea medicilor. Reprezentanții DSP Maramureș au prelevat probe din mâncarea servită la botez și urmează să facă analize pentru a stabili cauza care a dus la îmbolnăvirea oamenilor.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa