O cană de fericire pentru 295 de copii

Data publicării:
cana de fericire

Până în 22 decembrie, în căsuța de lemn orădenii vor putea să savureze o băutură caldă, în schimbul a 5 lei.

"Am optat pentru o cană de ceai ca și în anii trecuți. Sunt prezent aici de trei ani, susțin această inițiativă a Rotaract Club Oradea și îmi face o deosebită plăcere să pot să ajut."

Tot acolo vor putea găsi și idei de cadouri pentru cei dragi.

"Ajutăm și asociațiile precum cei de la Asociația Down, Pași Împreună, Căminul Felix și vindem lumânărele, tablouri și lucrușoare specifice Crăciunului", spune Roxana Păcurar Domuț, președinta Rotaract Oradea.

Cu banii obținuți din vânzarea băuturilor calde, organizatorii vor să amenajeze o cameră de terapie, pentru stimulare și integrare senzorială. Aceasta este necesară celor 295 de copii cu dizabilități de la un centru din Oradea. Costul se ridică la 24 de mii de lei.

"Noi suntem finanțați de către Consiliul Județean, avem un buget fix și, din păcate, nu ne putem permite în fiecare an să ne amenajăm tot felul de săli de terapie care ne-ar fi utile pentru activitățile pe care noi le desfășurăm", explică Angela Marușca, directoarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Orizont Oradea.

Anul trecut, membrii Rotaract au reușit să cumpere un pat senzorial în valoare de 18 mii de lei. Obiectul a venit în sprijinul copiilor cu probleme senzoriale neurologice, al celor cu dizabilități severe dar și al celor aflați în scaun cu rotile.

"Un asemenea pat senzorial le oferă exact pauza necesară înaintea unei procesări corecte a senzațiilor care vin din mediu extern pentru că acolo se situează probleme lor", susţine Carmen Ilisie, directoarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea.

Campania "O cană de Fericire" se desfășoară în Oradea pentru a șaptea oară.

Reporter: Diana Grad
Operatori: Florin Lucuța, Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri