Ofertă de joburi sezoniere pentru vacanţe

Data publicării:
angajari vara

Relaxare sau muncă pentru bani de buzunar. Sunt opţiunile pe care le au în timpul vacanţelor elevii peste 16 ani şi studenţii. Cei care aleg câştigul financiar pot consulta site-urile de specialitate, pline cu oferte de locuri de muncă sezoniere, în special din domeniul Horeca. De altfel, hotelierii au început campanii de promovare şi îi atrag pe tineri cu oferte avantajoase.

Site-urile de specialitate abundă în oferte de locuri de muncă sezoniere. Aşa că pentru tinerii interesaţi să câştige bani de buzunar e simplu să-şi găsească un job pe timpul vacanţei.

"Poţi să ai banii tăi de buzunar, să îi cheltuieşti cum vrei tu, nu mai trebuie să ceri de la părinţi. Deci, în fond, e o idee bună", spune un tânăr.

"Ai o experienţă minimă, te poate ajuta mai ales dacă prinzi un loc mai bun, poate îl continui şi în timpul facultăţii. Mai ales la noi ai oportunităţi aş zice în Oradea, există posibilitatea mai ales în Băile Felix."

De altfel, un complex hotelier din staţiunea de lângă Oradea le oferă elevilor de peste 16 ani şi studenţilor slujbe temporare, pe durata verii. Aproximativ 100 de ospătari, barmani şi cameriste vor fi angajaţi în şase hoteluri.

"Am lansat o campanie care se numeşte "Cum să faci bani de buzunar în vara aceasta". Nu este necesară experienţa, deoarece îi învăţăm noi şi avem mai multe posturi. De exemplu, ajutor de bucătar, ajutor de ospătar, cameristă", a detaliat Diana Antonescu, angajator.

"Se caută în general copii care doresc, tineri care vor să muncească, care sunt foarte activi, care doresc să acumuleze o experienţă înainte de găsirea unui loc de muncă pe perioadă nedeterminată", explică Elena Tuduce, specialist în resurse umane.

Cele mai multe oferte de slujbe sezoniere sunt oferite, de altfel, în domeniul HORECA. Statul oferă firmelor 250 de lei pentru fiecare elev sau student angajat.

"Este o subvenţie cu care stimulăm în acest sens apetitul angajatorilor de a lucra cu elevi şi studenţi care, într-un final sau după această perioadă determinată de trei luni pe timpul vacanţei, pot să prelungească sau să reia acea colaborare", a declarat Csaba Bekesi, directorul AJOFM Bihor.

Şi tinerii au parte de diverse avantaje.

"Vor primi un salariu de bază plus bonuri de masă, de asemenea le sunt plătite orele suplimentare şi, ce mai avem acum nou şi foarte interesant e că le putem oferi cazare. Asta înseamnă că vor avea parte de o vacanţă altfel în cea mai frumoasă şi apreciată staţiune balneo din România", a spus Diana Antonescu, angajator.

În ciuda acestor oferte, mulţi tineri preferă doar să se relaxeze în timpul vacanţelor.

"Nu cred că în vacanţă, după ce termini facultatea trebuie să stăm, să ne relaxăm un pic."

"Nu aş fi dispus să lucrez. De ce? Pentru eu sunt la inginerie electrică, e o facultate care îmi solicită mult timp, deci nu prea am timp liber şi încă vara asta mai vreau să mă bucur de vacanţă."

Unii angajatorii le oferă sezonierilor şansa ca după expirarea înţelegerii să rămână pe perioadă nederminată.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri