Sari la conținut

ORADEA. Lucrările la pasajul de lângă Piaţa Rogerius opresc circulaţia pe strada Corneliu Coposu

Lucrarea este gata în proporție de 70%, iar în lunile următoare se va lucra la pasaj, la sensul giratoriu și la accesul spre parcare. Cu această ocazie vor fi refăcute și liniile de tramvai, astfel că transportul în această zonă va fi asigurat de o garnitură tip pendul și un autobuz. Valoarea totală a proiectului este de peste 14 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al OTL, din cauza lucrărilor la pasajul subteran din Rogerius vor fi suspendate liniile 1R şi 1N. În locul tramvaielor vor fi introduse autobuze care vor circula pe linia T1, pe traseul bulevardul Dacia (cu staţii pe str. Spartacus, Sf. Apostol Andrei, la Dacia Zig-Zag, Pod CFR) - Drum Uzinal Calea Borşului (cu staţii la CAS, Master, Sogema, Electrocentrale, Parc Industrial, Alumina, Sinteza).

La întoarcere autobuzele vor opri în staţiile Alumina, Parc Industrial, Electrocentrale, Sogema, Master, Kaufland continuându-şi traseul pe bulevardul Dacia cu staţii la Zig-Zag, Sf. Apostol Andrei, intersecţie cu bulevardul Decebal, Spartacus.

Pe tronsonul Olosig - Cofetăria Pigalle va circula tramvaiul pendular (cu dublă comandă).

Începând cu aceeaşi dată, linia 19 nu va mai traversa str. Corneliu Coposu fiind deviată pe bulevardul Dacia, au anunţat reprezentanţii OTL. 

Redactor: Bogdan Băcilă