Pâine pentru sărmani

Data publicării:
stire 20paine-49681

Când şi-au auzit numele oamenii au ieşit din rand ca să primeascăt pâinea de un kilogram. Printre ei a fost şi Rozalia Kovari care traieşte împreună cu fiul ei din 300 de lei pe lună. Ca să nu îngheţe de frig a primit şi un metru cub de lemne de foc de la Fundaţia Încrederea din Oradea.

"Pâinea înseamnă mult că atunci când nu am bani e bun, nu prea îmi ajunge, nu sunt mâncăcioasă de pâine dar câteodată când mănânc, mănânc şi eu şi băiatul meu", a declarat Rozalia Kovari.

În situaţia ei sunt peste o sută de persoane care primesc pâine de două ori pe săptămână în perioada iernii când cheltuielile cu întreţinerea sunt mult mai mari.

"Facem anchetă socială şi ne uităm pur şi simplu care este situaţia fiecărei persoane în parte, a fiecărei familii. Persoanele care observăm că nu-şi pot permite pâinea să şi-o cumpere în fiecare zi intră în programul "Pâine pentru viaţă", a declarat Ioan Radu, asistentul social al Fundaţiei Încrederea din Oradea.

Fundaţia Încrederea, din strada Cuza Vodă din Oradea, va împărţi pâine până la sfărşitul iernii în fiecare luni şi joi de la ora 10 şi jumătate persoanelor cu venituri mici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri