Sari la conținut

Prefectura Bihor a încheiat un protocol cu CEC pentru plata taxei de pașaport

Mai puţine drumuri pentru plata taxei de paşaport. Prefectura a încheiat un protocol cu CEC, prin care aceste taxe vor putea fi plătite în orice unitate din Bihor a băncii.

Una dintre ele se află în Oradea, pe Strada Republicii, în apropierea serviciului de paşapoarte, iar comisionul pentru depunere este de opt lei.

Rămân valabile și celelalte modalități de plată a taxei de pașaport: în numerar, la casieria Prefecturii Bihor, la Trezoreria Oradea și la oficiile poștale prin mandat poștal. Suma se mai poate plăti prin online banking sau prin virament bancar la sediul băncilor.

"Cele mai apropiate unități unde se puteau achita de către persoane care doreau să-și schimbe pașaportul, să-și poată achita acele taxe, au fost și rămân în continuare Prefectura, unitatea poștală cea mai apropiată sau Trezoreria. Am vrut însă să rezolvăm cumva problema ca cei care doresc să-și achite pe loc acele taxe să poată să o facă la o locație cât mai apropiată. Noi am demarat în Bihor această procedură de a încheia un protocol local cu CEC-ul, ca să venim în întâmpinarea cetățenilor care doresc să-și schimbe pașaportul", a precizat prefectul de Bihor, Ioan Mihaiu.

Pentru a achita taxa pentru pașaport, deponentul trebuie să prezinte un act de identitate sau pe cel al minorului, dacă depunerea se face pentru un copil.

"În anii anteriori era un birou acolo, un ghișeu, unde funcționari de la Trezorerie, de la Finanțe, puteau să încaseze în incinta Serviciului Pașapoarte taxele respective. În primăvara anului trecut însă, a apărut o ordonanță, cred că 41, prin care Trezoreria nu mai poate încasa acele taxe decât la sediu", a declarat Mihaiu.

Reamintim că taxa pentru pașaportul simplu electronic pentru copii sub 12 ani, valabil 3 ani, este de 234 de lei. Pentru pașaportul simplu electronic eliberat pentru persoane peste 12 ani, valabil 5 ani, taxa ajunge la 96 de lei.

Reporter: Bogdan Băcilă