SCRIMĂ. Cei trei muşchetari, varianta feminină

Data actualizării: Data publicării:
sport scrima

Povestea celor trei muşchetari a fost rescrisă la Oradea, în cadrul Campionatului Naţional de scrimă rezervat juniorilor. Maria Popa, Andreea Muntean şi Alexandra Drăgan, toate de la LPS Bihorul, au făcut legea pe planşa de luptă.

Maria Popa a devenit noua regină a categoriei 10-11 ani, după o finală câştigată în faţa colegei sale de club, Andreea Muntean.

„Este foarte bine să fii campion naţional şi sunt mândră de mine. Vreau să mulţumesc şi părinţilor şi antrenorilor că m-au susţinut până la capăt", a declarat Maria Popa.

„A fost mai greu pentru intrarea în primii opt, pentru că acolo nu era sigur. Acolo mi s-a părut cel mai greu. A fost foarte dificilă competiţia", a recunoscut Andreea Muntean, vicecampioană naţională.

Alexandra Drăgan s-a oprit în optimile de finală: „Mi-aş fi dorit mai mult, dar m-am întâlnit cu o colegă de-a mea în eliminări."

Rezultatele obţinute de elevele sale îl fac pe antrenorul Nicolae Ille să privească optimist spre viitor. „Este un lucru foarte bun pentru Oradea, un motiv de laudă şi mândrie şi pentru LPS Bihorul. Sperăm să crească în continuare şi să avem o echipă de senioare (...) care într-adevăr să domine scrima românească."

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri