Sari la conținut

Sediu inedit pentru programatori. Biroul are bar, locuri de dormit şi un spaţiu pentru evenimente

"Aici avem partea de hub, unde încercăm să ţinem evenimente pentru localitatea locală de IT. Sunt foarte mulţi programatori în Oradea şi ar fi bine să aibă un loc unde pot face schimb de experienţă."

Pe lângă acest spaţiu, cei 10 angajaţi ai unei firme orădene de IT mai au parte de un bar şi de birouri special gândite pentru ei. Toate se găsesc într-o hală a unei foste fabrici de textile, transformată într-un spaţiu dedicat creaţiei, dar şi relaxării.

"Chiar e indicat o dată la o oră să faci cinci minute de mişcare. De asta avem o zonă de divertisment, un joc de consolă, puţină pauză medicală, ne adunăm eventual toţi la masa de miting", explică Marius Orzaru, programator.

"Un mediu din ăsta creativ zic eu că stimulează în primul rând creativitatea inginerului software şi de multe ori ai nevoie de un surplus de creativitate fie când scrii cod, fie când implementezi chestii noi", completează Cristian Ban, programator.

Cătălin David, designerul care s-a ocupat de amenajarea spaţiului, spune că a încercat să creeze o lume care are în centru jocurile video ale copilăriei: "Noi am vrut să creăm un spaţiu în care să nu te simţi neapărat la birou, să te simţi într-un spaţiu familiar, într-un spaţiu cald, un pic ludic."

Programul este flexibil: "Nu e nevoie să vii dimineaţa la opt şi să mergi seara la 5, poţi să vii la ce oră doreşti doar ca să-ţi termini proiectul", susţine Liliana Ianculescu, asistent comunicare.

Programatorii spun că există mari diferenţe între locurile de muncă anterioare şi cel de acum, unde vin cu zâmbetul pe buze.

"Eram apăsat şi pur şi simplu la sfârşit de săptămână simţeam că eram epuizat, dar acum nu mai simt şi de cele mai multe ori dimineaţa mă trezesc bucuros că vin la un birou atât de frumos", povesteşte Marius Orzaru.

În Oradea, firma de programare funcţionează de aproape trei ani.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş