Șeful Serviciului Arme din Poliția Bihor, acuzat de abuz în serviciu pentru o faptă din 2012

Data publicării:
pusca-vanatoare

foto: caebacau.ro

Anchetatorii DNA Oradea au scris în rezoluția de începere a urmăririi penale că în noaptea de 22/23 august 2012, comisarul-șef Gheorghe Sava s-a folosit de calitatea sa de polițist ca să-i arma unui paznic al unei asociații de vânătoare. Acesta din urmă l-ar fi surprins pe șeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și pe alte patru persoane, în timp ce vânau pe un domeniu.

Procurorii spun că Sava i-a luat paznicului și muniția, fără să întocmească vreun proces-verbal de constatare a unei infracţiuni sau alt act care să justifice măsura ridicării armei şi muniţiei.

„Prin aceste acţiuni, învinuitul Sava Gheorghe l-a împiedicat pe paznicul de vânătoare să declanşeze verificări în privinţa sa şi faţă de alte patru persoane, obţinând folosul nepatrimonial de a nu face obiectul cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj", se arată într-un comunicat al DNA.

Magistrații orădeni i-au interzis comisarului-șef Gheorghe Sava să părăsească localitatea de domiciliu pentru 30 de zile. Superiorii polițistului au decis suspendarea acestuia din funcția de șef al Serviciului Arme și punerea acestuia la dispoziția DNA.

Digi24 Oradea a dezvăluit vineriîn exclusivitate, că șeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bihor, comisarul-șef Gheorghe Sava, este cercetat de DNA Oradea și a fost suspendat din funcție.

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri