Sute de kilograme de alimente donate de elevii unui colegiu orădean unei cantine sociale

Data actualizării: Data publicării:
donatie de alimente 1

Peste 200 de kilograme de alimente au fost strânse de elevii Colegiului Tehnic "Constantin Brâncuşi" din Oradea în cadrul unei acţiuni derulate în "Săptămâna legumelor şi fructelor", organizată de Inspectoratul Şcolar Bihor. Elevi în clasele a IX-a - a XII-a, liceenii au adus alimentele pe parcursul a două zile şi le-au dăruit cantinei sociale a Asociaţiei Caritas Catolica din Oradea.

donatie de alimente 1
donatie de alimente 1

Acţiunea a început prin informarea elevilor atât prin intermediului internetului, cât şi cu ajutorul diriginţilor. Au urmat două zile în care fructele şi legumele aduse de liceeni au fost strânse la biblioteca şcolii. În total, elevii au adunat aproximativ 214 kg de cartofi, ceapă, morcovi, varză, castraveţi, usturoi, gulii, ardei şi fructe.

Alimentele au fost transportate în această săptămână la cantina socială a Asociaţiei Caritas Catolica. Câţiva dintre elevii voluntari au hotărât să ajute şi la împărţirea mesei calde pentru oamenii străzii şi familiile sărace care mănâncă la cantina socială.

„M-am gândit să particip la această acţiune pentru că am simţit că mai sunt şi oameni nevoiaşi care au nevoie de ajutorul nostru”, a spus Victor, elev în clasa a XII-a.

„Începând cu luna decembrie, doresc să iniţiez o altă campanie de colectare a alimentelor neperisabile tot în beneficiul Cantinei Sociale şi pentru azilul de bătrâni, şi de anul viitor să încercăm să fim o prezenţă cât mai constantă la servirea cantinei cu elevii şi profesorii doritori”, a precizat Roxana Ţiplea, profesor de ştiinţe socio-umane, responsabil cu activităţile de voluntariat din colegiul orădean.

În jur de 200 de persoane mănâncă la cantina socială a Asociaţiei Caritas Catolica Orade. Printre ele sunt oameni ai străzii, familii nevoiaşe şi rezidenţii a două cămine de bătrâni şi ai Internatului Social Caritas.

Donaţiile se pot preda în urma notificării prealabile la sediul cantinei (str. Spartacus 31/A) în timpul săptămânii între orele 8–15. Informaţii prin telefon: 0359/427-777 sau e-mail: caritas.oradea@gmail.com.

Editor web: Adrian Laboş | Foto: Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Oradea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri