Toamna orădeană, între cultură şi street food

Data publicării:
SFFO_harta_web (1)

Autorităţile locale se pregătesc pentru cea mai scurtă ediţie a Toamnei Orădene. Va fi însă cea mai intensă, promit edilii. Concentrat în patru zile, festivalul propune câteva evenimente în premieră, dar şi momente inedite. În Piaţa Unirii localnicii vor putea gusta produsele pregătite în cadrul unui festival de Street Food. Între timp, Cetatea va găzdui Gala Traficantului de Cultură.

TO_Program_web

Conceptul de street food le va propune orădenilor un alt fel de a pregăti mâncarea de gen fast food. Pe lângă cei 20 de expozanţi ce vor oferi produse la preţuri practicante în restaurante, la festival va fi prezent şi chef Foa, care va pregăti o reţetă specială de pastramă.

"Am văzut destul de multe comentarii care ne spuneau că sunt scumpe anumite produse. Dar, repet, trebuie să se înţeleagă că în spate e o logistică mult mai complicată decât e la un restaurant fix. Nu vor sări preţurile atât de mari şi cred eu că sunt nişte preţuri corecte", susţine Constantin Covaliu, organizatorul Street Food.

Desfăşurată în Cetatea din Oradea, Gala Traficantului de Cultură propune un program experimental. Vor fi concerte, expoziţii, piese de teatru - toate susţinute de artişti independenţi şi mai puţin cunoscuţi publicului. În curtea fortăreţei, orădenii cu talent îşi pot exersa calităţile.

"Pe una va fi montat un pian, cine va dori să cânte, va cânta, pe alta va fi montat un pupitru pe care cine vrea să vorbească poate să vorbească. Pe alta se va face sculptură în timp real, pe alta pictură în timp real", a detaliat Sebastian Bărbălan, organizator Gala Traficantului de Cultură

Tot în cadrul Toamnei Orădene, trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria prezintă sâmbătă una dintre cele mai de succes piese jucate în Oradea - musicalul "Omul din La Mancha".

"Orădenii sunt invitaţi cu mic, cu mare, să vină la teatru, să vadă un spectacol de foarte bună calitate, cu o muzică extraordinară, şi să fie alături de noi timp de două ore şi jumătate", îndeamnă Victoria Balint, directorul artistic al Teatrului Regina Maria.

Ediţia din acest an a Festivalului Toamna Orădeană va avea loc între 6 şi 9 octombrie. Pe scena amenajată în Piaţa Unirii vor concerta trupele Carla's Dreams, Direcţia 5 şi Holograf. Retragerea cu torţe şi focul de artificii sunt programate în seara de duminică.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri