Sari la conținut

UDMR Bihor şi-a depus candidaturile. Szabo Odon şi Attila Cseke, în fruntea listelor pentru alegerile parlamentare

Szabo Odon, Rozalia Biro şi Attila Cseke sunt numele propuse de UDMR Bihor în fruntea listelor pentru alegerile parlamentare din această iarnă. Primii doi ocupă primele locuri pe lista celor 11 candidaţi pentru Camera Deputaţilor, care este completată pe poziţia a treia de actorul Vilmos Tibor Meleg.

La Senat, lista de şase nume propuse de UDMR Bihor este deschisă de actualul deputat Attila Cseke.

Potrivit reprezentanţilor Uniunii, formaţiunea mizează pe obţinerea unui mandat de senator şi a cel puţin două de deputat.

Attila Cseke, candidatul UDMR Bihor pentru Senatul României: "(Mizăm)
pe un mandat de senator şi două sau chiar trei mandate de deputat cu o mobilizare şi cu un program pe care noi credem că îl avem foarte bun, încercăm să reuşim să avem trei mandate. La Senat subsemnatul este candidat şi următorii candidaţi sunt reprezentanţii comunităţii cultelor tradiţionale maghiare istorice, dacă vreţi, din Bihor. La Camera Deputaţilor, domnul Szabo Odon şi doamna Biro Rozalia care amândoi sunt parlamentari şi în prezent şi au experienţă."

Listele UDMR au fost depuse luni dimineaţă la Biroul Electoral Judeţean, fiind primul partid din judeţ care şi-a înregistrat candidaturile pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi