UNITER şi-a desemnat câştigătorii la Oradea

Data publicării:
UNITER 2016

Câştigător al categoriei "cel mai bun actor în rol principal", Marian Râlea a simtit ca soarta va fi de partea lui din momentul a plecat spre Oradea. "Locul din avion era 13, la hotel am primit camera 113 și locul din sala e tot 13 și totuși nu e marți. Sper să fie de bun augur."

Mai puţin norocoşi, dar împăcaţi cu alegerea juriului, au fost Florin Piersic Jr. şi Richard Balint, şi ei nominalizaţi la categoria cel mai bun actor în rol principal.

"În niciun caz nu mă aștept la premiu, dar am venit la Oradea pentru că, repet, fericirea e de a fi alături de doi mari actori. M-aș muta aici, da? Pentru că sunt sătul de claxoane, sirene, balamuc. Aici aveți liniște", a spus Florin Piersic Jr.

"Premiul înseamnă mai puțin, dar nominalizarea e ok, pentru mine, pentru teatru, pentru colegii mei", susţine Richard Balint.

În schimb, doi orădeni au fost premiaţi la Gala Uniter. Primul a fost Eugen Ţugulea, care a primit premiul special pentru o viaţă dedicată teatrului şi poeziei. La rândul său, Diana Florina Avrămuţ a câştigat categoria cea mai bună piesă românească a anului 2015, cu "Nadia".

"O dorință de când eram copil, doar că mi-a trebuit mai multă experiență de viață să o pun în aplicare."

Gala Uniter s-a organizat pentru prima dată la Oradea.

"Acest teatru minunat recondiționat, reabilitat și primitor și atât de plin de istorie, nu e puțin lucru. Cred că Oradea este la ora asta sau cel puțin în mintea mea unul dintre cele mai frumoase și mai expresive orașe din România", este de părere Ion Caramitru, preşedintele UNITER.

"Organizarea a fost o mare bătaie de cap pe care ne-am asumat-o cu plăcere, pentru că este o onoare atât pentru noi, cât și pentru oraș", a precizat Daniel Vulcu, managerul Teatrului Regina Maria din Oradea.

"Multe, multe felicitări. Știm cu toții că nu e ușor să găzduiești un asemenea mare eveniment", a spus şi actorul George Mihăiţă, membru în Senatul UNITER.

Ediţia a XXIV-a a reunit 500 de personalităţi din lumea teatrului românesc, dar şi a cinematografiei internaţionale.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri