Viroze tratate într-o salină amenajată într-un beci din Oradea

Data publicării:
salina 101213

Specialiştii spun că aerosolii sunt naturali şi cresc imunitatea organismului. O ştie şi Cristian Sime, care vine în fiecare zi la salină cu fetița sa, Giula, în încercarea de a o scăpa de frecventele infecții respiratorii.

"Am avut foarte multe probleme de sănătate, răceli, laringite. Am înțeles că e foarte benefică salina pentru copii, iar să fi mers undeva la foarte mulți kilometri distanță era foarte incomod pentru noi."

Proprietarii salinei au amenajat două spații: unul pentru copii, unde aceștia se pot juca ori desena, și spațiul pentru adulți, cu scaune ergonomice.

Bogdan Stanciu, administratorul salinei: "Concentrația de sare dinăuntru este dublă față de oricare salină naturală, de aceea și timpul care se stă este de 45 de minute și nu de trei ore."

Dr. Marilena Crișan, medic primar pediatru pneumoftiziolog: "Iarna se acutizează toate afecțiunile respiratorii cronice. La copil cel mai frecvent astmul bronșic, la adulți, astmul, bronșita cronică, bronșita cronică obstructivă." 

O ședință în salină costă 15 lei pentru adulți și 13 lei pentru copii și pensionari, în timp ce abonamentele variază de la 110 lei până la 370 de lei.

reporter: Andrea Crișan
operator: Monica Pop

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri