Sari la conținut

Ziua și spargerea în Șomcuta Mare. Hoții au furat drujbe, televizoare și mâncare congelată

Soții Dale locuiesc în satul Buciumi, iar fiul lor este plecat cu familia la muncă în Austria. Gospodaria lor a căzut pradă hoților în urmă cu câteva zile. În toiul nopții hoții au adormit câinele din curte, au forțat un geam și au intrat în casă. Bătrânii dormeau în anexa din spate și nu au auzit nimic.

"Geamul era întredeschis, rabatat, dar puțin. Numai așa, de 10 centimetri, și au băgat mâna și s-au băgat acolo și toate-toate…Bani au căutat", spune Ioan Dale

Nu au găsit bani, dar au luat un televizor.

"Aici era plasma, telecomanda era aici lângă ea. Și pe aceea au luat-o", povesteşte Ani Dale, pagubită.

Hoții nu s-au mulțumit doar cu atât și au mai luat încălțăminte și mâncare congelată.

"De aici mi-au luat cizmele. Dar foarte interesant că au luat numai câte o pereche. 4 au rămas la mine, 4 le-au dus.
Carne, carnați, caltaboși, slănină proaspătă, brânză - mi-au lăsat numai două. În noaptea aceea au intrat aici în 4 case, în Buciumi."

Trei nopți mai târziu și gospodăria din vecini a fost călcată de hoți. Nu au reușit să fure nimic pentru că proprietarul s-a trezit după ce necunoscuții au scăpat o rangă pe gresia din fața ușii.

"Ne-am trezit toți. Ginerele dormea la etaj și a aprins lumina. Când a aprins lumina au luat-o înapoi, pe aici", spune Gheorghe Mărieș, localnic.

"Suntem speriați. Părinții mei, soțul meu…deci nu reușesc să doarmă noaptea. Tot pe la geamuri…Când e o mișcare, toată lumea e alertată", spune Adina Surduc.

În doar o săptămână, 7 gospodării din Șomcuta Mare și din satele aparținătoare au căzut pradă hoților. Deocamdată niciun suspect nu a fost prins.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa