Sari la conținut

CH Poli va juca în Cupa EHF

CH Politehnica se pregătește de o nouă aventură europeană după nouă ani. Bănățenii și-au asigurat biletele pentru Cupa EHF, după ce Dinamo a câștigat, aseară, meciul trei cu CSM București și implict titlul în Liga Națională. Timișorenii revin astfel în a doua cea mai importantă competiție europeană după aproape trei decenii. Ultima dată, alb-violeții s-au aflat la startul Cupei Ehf, în sezonul 1988-1989, când elevii lui Constantin Jude ajungeau în sferturile de finală ale competiției.

Pentru Politehnica Timișoara, participarea în ediția 2016/2017 a Cupei EHF ar însemna cea de-a șasea participare europeană din istorie. Alb-violeții au evoluat în Cupa Campionilor Europeni (1991/1992), Cupa EHF (1985/1986, 1988/1989), Cupa Cupelor (1987/1988) și Cupa Challenge (2007/2008).

„Se pare că am avut un an fantastic, din toate punctele de vedere. Doar în afară de cel financiar. Acolo au fost problemele mari, care încă ne dor”, a spus Cristian Fenici, căpitanul celor de la CH Politehnica Timișoara.

Viitorul grupării timișorene este însă incert, după ce aproape toți jucătorii de bază ai echipei sunt pe picior de plecare, din cauza restanțelor financiare nerezolvate nici până astăzi.

„EHF e o competiție puternică, dar din păcate problemele financiare nu sunt rezolvate și asta ar putea pune în pericol prezența în cupele europene. Acum, cu mine sau fără mine, eu sper ca echipa să evolueze în cupele europene, pentru că ar fi păcat pentru munca depusă anul acesta. Ne-am bătut la fiecare meci și chiar am realizat un lucru destul de frumos pentru Timișoara”, a continuat Fenici.

Handbaliștii urmează să fie premiați cu câte 7.000 de lei pentru bronzul național, iar SCM-ul caută să suplimenteze bugetul pe anul viitor, cu încă un milion de lei pentru secția de handbal, în cazul înscrierii în competiția continentală.

Redactor: Claudiu Sav