Sari la conținut

Clădiri vechi, istorice, printre cele mai scumpe proprietăți scoase la vânzare

Pentru că sunt prea greu de întreținut sau pur şi simplu din motive personale, proprietarii celor mai scumpe clădiri din Timișoara au decis să le vândă. Veche de peste 100 de ani, clădirea în care mă aflu a fost scoasă la vânzare pentru 900.000 de euro. Deși se află la câțiva pași de centrul Timișoarei, prețul acesteia a scăzut cu 300.000 de euro de anul trecut și până în prezent.

Vila are cinci niveluri şi 20 de camere, iar imobilul poate fi folosit atât pentru locuit, cât şi în scop comercial.

„Nu consider că este un preț mare pentru ceea ce oferă”, - Ce oferă? ”Oferă 585 de metri pătrați utili, deci în jur de 700 de mp construit și o locație deosebită care va crește. Deci valoarea ei va crește după ce se vor închide șantierele din centrul orașului", susține Nicoleta Pop, administratorul unei agenții imobiliare.

Un alt imobil aflat în zona centrală a Timișoarei este scos la vânzare în schimbul unei sume ce se apropie de un milion de euro. Clădirea a fost construită la mijlocul anilor 1760. Are nouă apartamente și 850 de metri pătrați suprafața utilă.

Proprietara clădirii este urmașa celui care a adus iluminatul stradal în capitala Banatului, în urmă cu mai bine de un secol, și vrea să vândă imobilul din cauza greutăților financiare. „Posibilitățile noastre de a o întreține sunt limitate. Aici au fost călugări, au fost chilii ale călugărilor. Apoi, când bunicul meu a cumpărat această casă, a fost transformată așa cum este astăzi", precizează Yvonne Sugar, proprietara clădirii.

În Timişoara sunt zeci de astfel de clădiri, scoase la vânzare pe site-urile de anunţuri imobiliare. Preţurile pornesc de la 700.000 euro.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Mihai Pop / Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche