Fabrică readusă la viață printr-un festival. Vor fi ateliere de creaţie, proiecţii de film experimental, concerte de muzică

Data publicării:
fabrica

O fabrică de tradiţie descompusă în particulele ei iniţiale. Aceasta a fost ideea de la care au plecat tinerii organizatori ai festivalului de artă contemporană ce se ţine în acest weekend la Arad. Pentru a realiza decorul au fost folosite materiale şi obiecte ce amintesc de trecutul fabricii: maşini de cusut, suluri de aţe şi multă pânză!

”Am avut noroc de oameni supersimpatici care fie aveau colecţii de diferite obiecte, fie au fabrici care funcţionează şi ne-au dat de la maşini la textile, resturi de materiale...”, spune Ildiko Biro, designer, autorul decorului.

”Credem că oferta e un pic limitată în Arad şi până acuma nu am avut un evenimente aşa de complexe, şi prin complex mă refer şi la gama artişti pe care o ducem, la varietatea de workshop-uri, la faptul că porneşte dintr-un concept şi nu-i pur şi simplu o petrecere sau o întâlnire de artişti”, precizează Anda Ionescu, organizator.

”Vom avea pe timpul zilei 12 evenimente dintre care 6 ateliere, atelier de dans, de pictură, de artă urbană... Şi noaptea? Şi noaptea mega concerte!”, spune Oana Tarce, organizator.

Vizitatorii care au venit încă din prima zi s-au arătat şi ei încântaţi de ideea readucerii la viaţă a vechii fabrici: ”Trebuia readusă la viaţă o chestie din asta! Mai ales TEBA cum are şi istorie...”, ”Chiar îi prima dată când un eveniment se ţine aicea şi... big up!”

Costul unui bilet pentru o zi la festivalul de artă contemporană de la Arad este de 25 de lei. Cei care vor să participe în toate cele trei zile pot să îşi cumpere un abonament care costă 40 de lei.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri