Fostul arhitect-şef al Timişoarei, audiat într-un caz de vânzare ilegală a unui teren

Data publicării:
ciurariu A

"În august 2007 eu eram venit de două luni în primărie. Inspectorul zonal este cel care verifică dacă detaliile din cererea pentru eliberarea unei autorizații de construcție corespund cu realitatea din teren. Șefii lui verifică, verifică și serviciul juridic, care se află în subordinea secretarului primăriei. Eu semnez fără să verific. Fiind la acea oră singurul arhitect din primărie, eu trebuia să semnez fiecare act", sună declarația lui Sorin Ciurariu.

Procurorii susțin că Ionel Sander, unul dintre liderii etniei rome din oraş, a pretins că pământul este al lui şi l-a înstrăinat. Spațiul a ajuns pe mâna unui om de afaceri, care a ridicat chiar şi un bloc pe acea suprafaţă. Avizele pentru construcţie le-a obţinut tot de la administraţia locală. Ceea ce vor să afle acum anchetatorii este de ce niciun salariat din primărie nu a sesizat neregulile.

Judecătorii au decis ca la finalul lunii ianuarie să stea de vorbă și cu Ioan Cojocari, secretarul Primăriei, care la rândul lui ar fi semnat ca blocul să poată fi ridicat pe terenul municipalității, vândut cu acte false, spun procurorii.

reporter: Gerhald Ernst
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri