Paza bună ar trece primejdia rea, dar... nu sunt paznici în grădinițele și școlile timișene

Data publicării:
gradinite 2



Numeroase grădiniţe din judeţul Timiș, dar şi şcoli generale din mediul rural nu au pază. Vorbim despre mii de şcolari şi preşcolari care sunt zi de zi în grija profesorilor sau a educatorilor. În aceste condiţii, directorii unităților de învățământ sunt nevoiţi să caute soluţii.

Colegiul Tehnic Henri Coandă din Timişoara este una din cele aproape 100 de şcoli din oraş care ar trebui să fie păzită, în ture, de 8 paznici. În realitate, sunt jumătate. Directorul Constantin Rotaru spune că ”Avem foarte mare nevoie de acesti oameni, și de portari, și de femei de serviciu, de exemplu mi-au plecat mai multe și nu pot angaja, mi-e foarte greu să facem pregătirile pentru noul an şcolar”.

 

Iar de la lipsa pazei, la probleme în preajma şcolilor este numai un pas. În prima parte a anului au fost înregistrate 40 de infracţiuni in zona unităţilor de învățământ. Grav este ca 34 dintre acestea s-au petrecut chiar în şcoli. Tocmai de aceea, directorii mai multor instituţii de învăţământ au decis să monteze sisteme de supraveghere. Lipsa personalului auxiliar din şcolile timişene a intrat şi în vizorul prefectului. Eugen Dogariu, prefectul judeţului Timiş, consideră că ”ordonanța 77 poate rezolva problema, se va face angajare post pe post”.

La nivelul judeţului Timiş, 26% dintre posturile de paznic şi portar sunt vacante, dar până când Guvernul le va debloca, directorii trebuie să găsească singuri soluții pentru siguranţa copiilor.

reporter: Sorina Covlea
operator: Mihai Pop
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri