Sari la conținut

Podul de Cartea Recordurilor prinde contur

Sticlele adunate de echipa Digi 24 Timișoara au ajuns în piscină, alături de alte mii de PET-uri. Aici se strânge materia primă pentru construirea podului de Cartea Recordurilor.

Câteva zeci de voluntari muncesc de zor pentru asamblarea platformei plutitoare. Unii aleg sticlele din piscină, alții le sortează și le leagă cu sfori, iar băieții construiesc cuști de sârmă care sunt umplute cu PET-uri: ”Aici vor fi puse PET-urile de sticlă și vor pluti pe apă”, ”Mi se pare o activitate foarte interesantă și, decât să stai acasă și să nu faci nimic, mai bine vii să depui un pic de efort și să ajuți la un proiect să intrăm și noi în Cartea Recordurilor”, ”E ceva nou și eu cred în colectarea PET-urilor.”

Timișorenii au donat până acum peste 150.000 de sticle de plastic pentru realizarea proiectului de Cartea Recordurilor. Toate aceste mormane de PET-uri vor constitui podul care va pluti pe canalul Bega și pe care timișorenii vor putea chiar să se plimbe.

Mai mult decât atât, pe viitor, platforma din sticle de plastic ar putea fi transformă într-o terasă. Inițiatorii spun că podul va putea suporta o greutate de câteva tone.

”Într-o astfel cușcă încap aproximativ 26 – 30 de snopi, undeva la 850 – 900 de PET-uri de 2 litri. Asta înseamnă 1.800 de litri, respectiv o tonă și 900. Deci atât poate să susțină un astfel de pod”, precizează Radu Rusu, reprezentant EcoStuff România.

Realizarea celui mai mare pod din sticle de plastic din lume nu este posibilă fără munca voluntarilor. Inițiatorii proiectului îi așteaptă pe timișoreni în număr cât mai mare în aceste zile, pentru a da o mână de ajutor. Totul pentru ca, în weekendul viitor, podul să fie lansat la apă.

reporter: Caterina Ledrer
operator: Adrian Ionescu
editor web: Călin Țenche