Sari la conținut
News Alert

Secretele gătitului, dezvăluite... fără reținere. Marin Popescu a renunţat la o carieră în Poliţie pentru un studio culinar

”190 de grade, 11 minute. Da!” Aşa arată unul dintre momentele obişnuite din viaţa lui Marin Popescu. După 18 ani petrecuţi în poliţie, a spus pas anchetelor şi a decis să îşi urmeze pasiunea pentru gătit. Chiar dacă asta a însemnat să renunţe la cariera pentru care s-a pregătit încă din adolescenţă.

”Dacă pui suflet şi faci din plăcere ceea ce faci, poţi să laşi uşor în urmă ceea ce ai făcut. Nu că nu mi-a plăcut şi vechea meserie, cea de poliţist!”, afirmă Marin Popescu, proprietar de atelier de artă culinară.

Marin îi învaţă acum pe amatori să gătească. Ţine cursuri, în care le arată participanţilor cum să aleagă ingredientele şi mirodeniilor şi care sunt secretele bucătarilor profesionişti:

”Te grăbeşti - poţi să foloseşti bain marin-ul! Bain marin înseamnă - într-o oală pui apă şi un alt vas, ideal a fi de sticlă, peste. Ideal ar fi, apa din vasul de pe foc să nu clocotească niciodată”.

”Pot să spun că 25% sunt care nu au deprinderi de bucătari profesionişti. Dar şi amatorii pot să încerce oricând reţete mai complexe... îi asigur că vor fi uimiţi de ceea ce iese din mâna lor”, spune Marin Popescu.

”Sunt a patra oară aici, şi da, îmi place de fiecare dată am informaţii noi, am senzaţii gustative noi şi este întodeauna plăcere. În momentul în care plec de aici sunt destresată”,
”Nu sunt o profesionistă într-ale gătitului, dar mi s-a părut un concept interesant”, - Speri să te perfecţionezi aici în cadrul atelierului? ”Da. Vreau să învăţ reţete noi şi cu siguranţă va fi foarte interesant”, spun cursantele.

Marin Popescu şi-a deschis propriul studio de gătit, iar preţul pentru o lecţie începe de la 125 de lei de persoană şi variază în funcţie de meniul care este pregătit.

Cuptorul și calculatorul, unelte de succes pentru bloggerii culinari

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche