Sari la conținut

Studenţi angajaţi de pe băncile facultăţii: 141 de tineri lucrează, pe timp de vară, într-o multinaţională din Timişoara

Compania, care are peste 13.000 de angajaţi în România, a ales 141 de studenţi din Timişoara pentru a-i pregăti în industria automotive. Vreme de două luni tinerii sunt ucenici, dar nu învaţă gratuit, ci pe bani, pentru că sunt plăţiţi să înveţe totul despre acest domeniu. Eliza Tomodan este unul dintre cei care au primit această şansă. „Ăsta e chiar un început foarte bun de carieră şi vreau să rămân cât mai mult. Atâta timp cât îmi iau un part time, eu zic că mă descurc şi cu învăţatul şi cu orele de lucru", afirmă Eliza Tomodan, student.

Şi Alexandru Armulescu îşi doreşte să împartă facultatea cu noul job. Este student la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara, iar în cadrul multinaţionalei lucrează la un proiect ce presupune programarea unei anumite părţi a aparaturii şi echipamentelor auto. „Practic, noi scriem cod de la zero pentru a putea funcţiona camerele pe care le dezvoltăm, aparaturile, echipamentele pentru maşini, de driver assist, tot ce tine de safety", precizează Alexandru Armulescu.

Şi pentru Mihaela Mihai perioada petrecută în cadrul companiei înseamnă paşi importanţi pentru o viitoare carieră în industria IT: „Sunt anumite părţi ale facultăţi care mă ajută şi să le aplic aici. O experienţă foarte interesantă care îmi oferă posibilitatea de a testa noi tehnologii şi de a vedea exact ce voi lucre pe viitor în momentul în care voi lucra propriu-zis în programare".

Compania caută tineri direct de pe băncile facultăţii şi are programate zeci de angajări în sistem part-time.

„Sunt foarte multe proiecte pentru care am avut nevoie de studenţi şi sprijinim acest mod de a învăţa practic ceea ce ei găsesc în cărţi, în şcoală. În funcţie de cum se dezvoltă, cum participă la activităţile echipei şi cum interacţionează, şansele sunt foarte mari, pentru că, pe parcursul anului, sunt foarte multe job-uri deschise pentru part-time, special pentru studenţi", ne-a declarat Alina Bratu, coordonator Departament Comunicare.

Numai pentru acest an, compania are pregătite peste 1.000 de angajări, în întreaga ţară.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Tibor Alasu
Editor web: Călin Țenche