Unelte de zeci de mii de lei, cumpărate de Primăria Timişoara. Uneltele sunt folosite de deţinuţi la întreţinerea spaţiilor verzi

Data publicării:
unelte prima

Primăria Timişoara cheltuie bani pe... târnăcoape şi lopeţi. 70.000 de lei a alocat municipalitatea, la o rectificare de buget, pentru achiziţionarea uneltelor folosite la îngrijirea parcurilor sau a altor spaţii publice. Mai bine de jumătate din această sumă a fost deja folosită.

”Cauciucuri chinezeşti. Cum lucri cu ele, aşa se uzează”, – Cât va ţin astea? ”Depinde ce încarcă. Că dacă încarcă betoane, roaba tine, dar cauciucul...“ Uneltele vechi, care n-au mai putut fi reparate, au fost aruncate, iar locul lor a fost luat de altele noi.

„Astea-s târnăcoapele, aici în sacii ăştia. Ăsta e un baros, ce nu este în faţă, baros de 10 kg. Am dat la fiecare echipă câte două bucăţi“.Investiţia în unelte este una de durată care nu trebuie făcută des, spun angajaţii municipalităţii. Uneltele au fost depozitate într-o magazie, la Grădina Zoologică.

40 de roabe, 100 de greble, 110 lopeţi, 100 de sape şi 100 de hârleţe, dar şi 25 de topoare şi alte unelte sunt cele pe care autorităţile locale le-au cumpărat pentru muncile de pe domeniul public.

Bani pe unelte
- Lopată cu coadă – 110 bucăți – 1.980 de lei
- Sapă cu coadă – 100 bucăți – 2.900 de lei
- Greblă cu coadă – 100 bucăți – 1.500 de lei
- Târnăcop cu coadă – 40 bucăți – 1.320 de lei
- Topor cu coadă – 25 de bucăți – 1.625 de lei

Autoritățile locale au plătit câte 18 lei pentru fiecare lopată cu coadă achiziţionată. Sapele au costat 29 de lei bucata, greblele 15 lei bucata, 33 de lei s-a plătit pentru un târnăcop şi 65 de lei pentru un topor.

Roabele, hârleţele şi greblele de zeci de mii de euro sunt folosite acum de detinuţii care muncesc pentru primărie. Zilnic, echipe formate din 70 de persoane private de libertate lucrează pe spațiile publice din Timişoara.

„Primăria Municipiului Timişoara are nevoie de scule desfăşurării acestor activităţi: pentru întreţinerea unor spaţii verzi, salubrizare, decapat, încărcat, transportat la utilajele de transport a deşeurilor colectate de echipele de la Penitenciarul Timişoara“, ne precizează Daniel Coraş, şef Serviciu Avize Mediu în cadrul Primăriei Timişoara.

Achiziţia este prima de acest fel făcută de municipalitate. Uneltele se află sub cheie, pe inventar și sunt folosite doar după ce altele vechi au fost distruse.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Adrian Ionescu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri