Vehicul pentru „vremuri grele" la pompierii timişeni

Data publicării:
vehicul prima

Maşina are tracţiune 8x8 şi poate fi de un real ajutor în cazul unor calamităţi naturale. "Acest vehicul este destinat misiunilor de search & rescue, dar şi de ajungere în zone calamitate pentru a evacua sinistraţi. Modul de deplasare, cu şenile, îi oferă o portanţă pe zăpadă afânată, unde celelalte vehicule se suspendă şi nu mai au tracţiune", afirmă maistrul militar Valentin Voicu.

Cu ajutorul şenilelor din dotare, vehiculul de teren poate interveni în locuri izolate, pe gheaţă, pe apă sau pe teren accidentat. În plus, cu un plin de rezervor, maşina poate să se deplaseze aproximativ 15 ore.

 

"Cel mai util va fi în condiţii de zăpadă abundentă, în zone care vor rămâne inaccesibile autoturismelor obişnuite, pentru salvarea persoanelor care au nevoie de ajutor medical", ne precizează căpitanul Mihai Vâscu.

Astfel de vehicule mai există în dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele în care calamităţile naturale sunt frecvente. Deşi Timişul nu se regăseşte printre cele mai expuse judeţe, pompierii s-au confruntat şi această zonă cu situaţii în care oamenii au rămas blocaţi zile întregi din cauza zăpezii.

reporter: Maria Rohnean
operator: Viorel Jiva
editor web: Călin Ţenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri