Meniuri de 5* la Castelul Bran

Data publicării:
BRAN BUN

Masa de Crăciun nu trebuie neapărat să fie încărcată cu sarmale, cârnați şi salată beouf. Tot mai mulți turiști aflați în stațiunile montane doresc să încerce şi meniuri altfel. Iar bucătarii reuşesc să-i surprindă cu preparate la care nici nu se gândeau. Experiențele gourmet sunt tot mai căutate, iar în Bran oaspeții sunt îmbiaţi cu piept de rață cu linte neagră sau mușchi de vită cu sos de fructe de pădure.

Turiştii care petrec sărbătorile de în staţiunea Bran au parte de un meniu special, pe lângă bucatele tradiţionale de Crăciun.

"Pieptul de raţă fost marinat, pregătit pentru grătar, feniculul fiert apoi îl adăugăm în dulceaţă de pepene şi îl vom încălzi până se reduce la un sos. Întoarcem piepţii de raţă şi îi asezonez cu sare şi piper", bucătar.

La restaurantul din Bran turiştii sunt aşteptati preparate sofisticate cum ar fi un piept de raţă pe care cheful  l-a preparat în 20 de minute. Sunt turişti care încearcă altceva de Crăciun, dar şi cei străini gusta din bucatele fine pe care le-au pregătit bucătarii pentru ei.

"Mâncarea a fost fantastică. A fost foarte bună", turist străin.

"Absolut fantastic. Totul", turist străin.

Preparatele rafinate sunt combinate cu produsele tradiţionale de tot mai multe restaurante, din dorinţa de a satisface cât mai multe gusturi.

"Turiştii şi români şi străini încearcă varianta românească, dar mulţi vor şi ceva diferit. Gourmet stil, un pic mai mult decât facem noi acasă", Emeric Tamaș, manager restaurant.

Experiențele gourmet înseamnă prețuri pe măsură. Un mușchi de vită cu piure de porumb, sfeclă și sos de fructe de pădure costă 75 de lei. Iar pentru o porţie de piept de rață cu linte neagră, fenicul și dulceață de pepene clienţii plătesc 52 lei.

 Reporter: Mădălina Zamfir / Operator: Zoltan Rapo 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri