Sari la conținut
News Alert

Spre Belgrad, pe autostradă

Şoferii din vestul ţării vor putea ajunge în capitala Serbiei pe austostradă. Nu prea curând, dar construirea şoselei de mare viteză a fost parafată la Timișoara de premierul Dacian Ciloş şi de omologul său sârb, Aleksander Vucic.

„Noi avem un masterplan deja aprobat care, din păcate, în momentul de față, nu prevede o autostradă de legătură spre Belgrad, dar prevede un drum național, pe când, pe cealaltă parte sârbă, ei prevăd o autostradă. O să analizăm și noi posibilitatea de a adapta lucrurile, în măsura în care, în urma studiului de fezabilitate pe care vrem să-l lansăm și de o parte și de alta a frontierei, în perioada următoare, să ajungem la concluzia, și din partea noastră, că se justifică o autostradă”, a precizat Dacian Cioloș, Premierul României.

Decizia vine după ce, în luna septembrie, cele două ţări au câştigat finanţare europeană pentru studiile necesare construirii autostrăzii. Potrivit proiectului, Uniunea Europeană va da României şi Serbiei 9,3 milioane de euro pentru studiul de fezabilitate, studiile geo tehnice şi proiectul tehnic al viitoarei şosele de mare viteză. Întocmirea documetelor ar dura 4 ani. Cel mai devreme lucrările ar putea începe în 2020. Vor fi construiţi aproximativ 130 de kilometri de drum, iar la granița dintre cele două ţări, în zona Moraviţa, va fi deschis şi un nou punct de trecere a frontierei.