Care sunt cauzele obezității și ce variante de tratament există

Data actualizării: Data publicării:
dr claudia homor
Dr. Claudia Homor, medic specialist endocrinologie

Analiza DEXA măsoară densitatea și rezistența osoasă pentru a determina riscul de osteoporoză și fracturi. O altă aplicație a investigaţiei este calcularea compoziției corporale, prin măsurarea procentului de grăsime și al masei musculare. Despre rolul DEXA în evaluarea obezităţii, discutăm cu dr. Claudia Homor, medic specialist endocrinologie.

Obezitatea este o afecțiune metabolică severă, care duce la complicații serioase dacă nu beneficiază de un management corect, personalizat, cu rezultate de durată. Primul pas ce trebuie făcut în acest sens este stabilirea unui diagnostic corect și rapid, care să permită alegerea celei mai potrivite soluții terapeutice pentru fiecare pacient în parte. Schimbarea stilului de viață este regula de bază, dar în anumite situații pot fi necesare și intervenții de chirurgie bariatrică.

Investigația DXA este o investigație rapidă, sigură și nedureroasă, folosită în special pentru diagnosticarea osteoporozei și pentru evaluarea riscului de fractură. Pe lângă măsurarea densității osoase, un aparat performant de absorbțiometrie duală cu raze X (DXA) permite și măsurarea distribuției masei musculare și a grăsimii. Astfel, investigația are un rol important și în diagnosticarea și monitorizarea pacienților care suferă de obezitate.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri