Care sunt principalii factori de risc pentru cancer și cum putem preveni îmbolnăvirea

Data publicării:
dr eniko fejer
Dr. Enikő-Réka Fejér, medic primar Oncologie

Factorii de mediu şi stilul de viaţă nesănătos pot să provoace boli grave. Medicii au o serie de recomandări pentru a preveni maladii precum cancerul. Despre măsurile pe care le putem lua fiecare dintre noi discutăm cu dr. Enikő-Réka Fejér, medic primar Oncologie.

Numeroși factori de risc pentru cancer pot fi evitați sau preveniți prin adoptarea unui stil de viață activ, care să includă exerciții fizice regulate, a unei diete echilibrate, fără excese, și prin eliminarea completă a fumatului. În plus, cele mai multe cazuri de cancer pot fi depistate precoce și vindecate, de cele mai multe ori, prin intervenții minim invazive în condițiile efectuării periodice de consultații de rutină și de analize medicale. În acest scop, de cele mai multe ori, un abonament medical poate fi deosebit de util, asigurând accesul la servicii medicale de rutină și reduceri importante de preț atunci când este nevoie de tratament.

Deși numărul persoanelor diagnosticate cu orice tip de cancer este în creștere de la un an la altul, progresele semnificative înregistrate în medicină fac ca un astfel de diagnostic să nu mai fie echivalent unei sentințe necruțătoare. Tratamentul medical oncologic, radioterapia, cu variantele ei moderne brahiterapia și stereotaxia, și mai ales chirurgia oncologică oferă pacienților cu cancer șanse bune de supraviețuire, mai ales atunci când diagnosticarea se face în stadiile incipiente, dar și o bună calitate a vieții. Pentru a asigura cele mai bune îngrijiri, managementul integrat al pacientului cu cancer a devenit o adevărată necesitate, date fiind metodele noi de diagnostic și tratament, care sunt dezvoltate continuu.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri