Cum apare epicondilita sau cotul tenismenului și care sunt simptomele acestei afecțiuni

Data actualizării: Data publicării:
dr simona fatulescu
Dr. Simona Fătulescu, medic primar Medicină fizică și de reabilitare

Vorbim astăzi de o afecţiune dureroasă care apare la nivelul cotului din cauza suprasolicitării: cotul tenismenului. După cum îi spune şi numele, este legată de practicarea sporturilor în care se utilizează rachete sau palete. Despre tratament şi recuperare în această afecţiune, discutăm cu dr. Simona Fătulescu, medic primar Medicină fizică și de reabilitare.

Epicondilita laterală, cunoscută sub numele de „cotul tenismenului”, este o inflamație dureroasă apărută în urma unor traumatisme sau, mai des, prin suprasolicitarea articulației cotului, de cele mai multe ori în urma unor antrenamente sportive intense. De aceea, ședințele de recuperare medicală sunt esențiale pentru vindecare. Medicul de medicină fizică și de reabilitare va stabili un program personalizat de tratament, în funcție de nevoile și de starea fiecărui pacient.

Tratamentul epicondilitei poate include sesiuni de kinetoterapie sau fizioterapie, dar și terapie cu ultrasunete sau injecții în tendonul afectat. Dacă durerea nu dispare după câteva luni de recuperare, atunci singura soluție rămâne o intervenție chirurgicală, pentru repararea tendonului. Operația poate fi recomandată în urma unui consult de ortopedie, urmat de investigații imagistice speciale.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri