8 ore de scandal pe tema buletinelor cu cip. Teoriile conspirației de la dezbaterea de la MAI: „Ni se pune în pericol însăși mântuirea”

Data publicării:
buletin cu cip

Noua carte electronică de identitate a încins spiritele la dezbaterea publică organizată de Ministerul de Interne. Mulți au contestat cipul din document, care îi sperie din diferite motive: se simt urmăriți de autorități sau le amintește de Apocalipsă. Așa că discuțiile care trebuiau să dureze o oră au ținut...opt.

Avocat, participant: Să ni se spune dacă noua carte în cipul ei sau în suportul de stocare conține și o mică antenă GPS care poate fi localizată oriunde!

Cătălin Giulescu - director Evidența Populației: Aveți telefon? Aveți acolo un astfel de dispozitiv. Cipul trebuie conectat la o sursă de energie, cipul pe care urmează să îl introducem nu are, cartea de identitate nu este prevăzută cu baterie.

Sala de la ministerul de Interne unde a fost organizată dezbaterea publică despre noua carte de identitate a fost neîncăpătoare: reprezentanți de la 40 de asociații neguvernamentale și o mulțime de curioși au vrut să își spună părerea. Cei mai mulți au contestat proiectul.

Lucreția Plăcintă, participant: Actuala lege ne propune să alegem între două rele, două tipuri de închisori. Primul se referă la varianta electronică, pentru că întruchipează visul tuturor dictatorilor de a deține control total asupra supușilor.

Lucreția Plăcintă s-a învoit de la serviciu special ca să își poată expune temerile în fața oficialilor.

Lucreția Plăcintă, participant: Pe plan religios, ni se pune în pericol însăși mântuirea, pentru că numele de botez e asociat cu număr al cărui semn este 666.

Cătălin Giulescu - director Evidența Populației: Dvs aveți opțiunea unui document de identititate simplu.

Cărțile electronice de identitate vor fi emise de pe 3 august anul viitor. Cine nu vrea documentul cu cip primește varianta simplă, care nu poate fi folosită însă la ieșirea din țară. Nu toată lumea va face modificarea însă, ci doar cei ale căror acte expiră.

Cărțile electronice de identitate vor îngloba cardul de sănătate și vor permite interacționarea cu administrația publică fără să mai stăm la cozi la ghișee, promite ministrul de Interne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri