Accident de muncă la Centrala Nucleară Cernavodă. Un bărbat a fost strivit de o placă de plumb

Data actualizării: Data publicării:
cernavoda

Un angajat din cadrul personalului contractor al centrale nucleare de la Cernavodă a murit marţi, în urma unui accident, a anunțat Nuclearelectrica, operatorul centralei, într-un comunicat.

„SN Nuclearelectrica SA anunţă că în data de 07.07.2020, la CNE Cernavodă a avut loc un accident în urma căruia un coleg a decedat. Colegul nostru face parte din personalul contractor al centralei”, spun reprezentanţii producătorului de energie.

Din păcate, deşi serviciul de ambulanţă a ajuns la faţa locului în timp rapid, s-a constatat decesul, a menționat sursa citată.

„SN Nuclearelectrica SA a informat autorităţile (Inspectoratul Teritorial de Munca şi Poliţia Română) conform cerinţelor legale şi urmează ca autorităţile să efectueze investigaţiile aferente pentru a afla cauzele şi circumstanţele care au condus la accident. SN Nuclearelectrica SA prezintă condoleanţe familiei şi regretă profund acest accident!”, se mai arată în comunicatul citat de Agerpres.

Potrivit ziuaconstanta.ro, angajatul care a murit este un bărbat de 47 de ani.

„O echipă din care făcea parte și victima efectua demontarea unui perete al protecției biologice al unei plăci de plumb al reactorului de la Unitatea 1. Din păcate, în timpul activității o placă s-a desprins și l-a lovit în zona capului”, a declarat Eugen Bola, inspectorul șef al ITM Constanța, potrivit sursei citate.

Nuclearelectrica operează cele două reactoare nucleare ale centrale de la Cernavodă, care produc în total circa 20% din electricitatea ţării. În prezent, unitatea 1 se află în programul de oprire planificată, din 20 iunie.

În această perioadă, se derulează activităţi din următoarele programe: programul de mentenanţă preventivă/ corectivă; programul de inspecţii; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri