Video Bradul de Crăciun în 2021. Idei inedite pentru decorarea casei

Data publicării:
decoratiuni de craciun facute din conuri sub forma de braduti
Decorațiuni de Crăciun făcute din conuri de brad Foto: captură video

Aproximativ 60 de milioane de brazi sunt tăiați de Crăciun în toată Europa, ceea ce înseamnă că o mare parte dintre aceștia ajung la gunoi după sărbători. Tocmai de aceea, ideea de a avea un brad eco pentru împodobirea casei capătă tot mai mult teren. Iar cine vrea un brad de Crăciun original are nevoie doar de multă imaginație. 

Veronica a decis că anul acesta vrea un brad de Crăciun special, dar prietenos cu mediul înconjurător. Așa că, în timpul unei plimbări în parc cu întreaga familie, a adunat suficiente conuri pentru a construi, de la zero, adevărate opere de artă în formă de brad de Crăciun.

În loc să tăiem un brad, mai bine ne folosim de așa ceva, ca brăduțul acela să crească în pădure”, spune Veronica Roibu.

Ideea Veronicăi e înbrățișată și de alți artizani care creează decorațiuni eco.

Raluca e deja la al treilea sezon de iarnă în care vinde decorațiuni pictate pe resturi de lemn.

„Ideea cu decorațiunile ecologice de Crăciun a venit din nevoia de a ajuta un pic planeta. Apelez la prieteni care lucrează cu lemn și nu mai au ce face cu resturile și în același timp sunt deschisă și la orice crengi primite de la persoanele care locuiesc la țară”, explică Raluca Itime, artizan.

Cei care vând pomi de Crăciun artificiali spun că, în ultimii ani, cererea este tot mai mare.

„Brazii arficiali au o mică valoare adăugată la preț, dar acesta se amortizează, deoarece aceștia se pot folosi mai mulți ani la rând”, spune Marius Stoica, reprezentantul unui magazin.

Tot mai mulți români par tentați de ideea unui brad artificial:

- Brad normal sau brad artificial?

- Acum artificial.

- De ce?

- Durează mai mult și e păcat să stricăm bunătate de pomișori frumoși, spune un bărbat.

***

- Ați trece vreodată pe brad artificial?

- Da, am trecut și pe brad artificial când nu am găsit natural, dar natural însemnând în ghiveci, ca să fie replantat, declară o femeie.

Sunt însă și români care vor să simtă miros de brad în casă. Romsilva a scos la vânzare, în acest sezon, aproximativ 34.000 de pomi de Crăciun. 70 la sută provin din pepiniere speciale.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri