Călătorii care au bilete sau abonamente la trenurile blocate de protestul CFR își vor putea primi înapoi banii

Data actualizării: Data publicării:
trenuri oprite in gara
Trenuri oprite in gara. FOTO: Facebook Sorin Grindeanu

Călătorii care au bilete sau abonamente la trenurile afectate de protestul spontan de la CFR își vor putea primi banii înapoi, a anunțat compania de transport feroviar.

În situația în care circulația trenurilor va fi afectată de continuarea protestului la CFR SA, pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare, a comunicat CFR Călători.

Șeful companiei, Traian Preoteasa, a declarat, luni, că au fost trimise garnituri cu ceai și apă către călătorii afectați. Totodată, acestora le vor fi restituiți banii pentru călătoria neefectuată,

Este o grevă spontană, a spus acesta. 

”Ne vom îndrepta împotriva vinovaților. Nu noi vom stabili, noi doar vom sesiza (…) CFR Călători a pregătit trenuri să dea drumul la trenuri din stațiile terminale. Va dura 2-3 ore, nu știu. Eu sunt pregătit cu alte garnituri de tren ca să le aștept să plece (…) Dat fiind că e o grevă spontană nu știu dacă va mai fi și în zilele următoare (o altă grevă, n.red.)”, a mai spus Traian Preoteasa.

Peste 100 de trenuri sunt afectate de protestul spontan al angajaților din transportul feroviar, a anunțat CFR Călători. În Gara de Nord, niciun tren nu a mai plecat și nici nu a mai sosit luni dimineață, întârzierile ajungând la peste 200 de minute. Situații similare sunt și în alte gări. Alte trenuri au oprit direct pe traseu, unii dintre călători au coborât și au încercat să meargă pe jos.

Peste 1.000 de angajați ai CFR au declanșat o grevă spontană, luni dimineață, nemulțumiți de faptul că legea statutului personalului feroviar nu se aplică și de faptul că salariile sunt mici. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri