Câte droguri luase de fapt Vlad Pascu înainte să omoare cu mașina doi tineri în 2 Mai. Expertiza toxicologică schimbă ce se știa

Data actualizării: Data publicării:
drogat-sofer
Momentul în care șoferul drogat din 2 Mai este testat de poliție pentru consum de alcool, deși avea în mașină substanțe interzise FOTO: Digi24

Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în 2 Mai, consumase șase droguri, potrivit surselor Digi24.

Concluzia expertizei toxicologice cerute de procurorii din Constanța care anchetează acest dosar arată că Vlad Pascu consumase șase droguri. Analizele de sânge au indicat prezența în corp a acestor substanțe.

Specialiștii spun  că e vorba despre un amestec de substanțe interzise care au fost consumate de tânărul de 19 ani înainte ca el să se urce la volan. Vlad Pascu era consumator de droguri și nu e exclus ca rezultatele analizelor de sânge să arate un consum regulat de astfel de substanțe.

Expertiza toxicologică are valoare de probă și a fost depusă la dosar.

Rezultatele drug-testului de după accident sunt rezultate preliminare și nu au valoare de probă în dosar, așa că examenul toxicologic este obligatoriu.

În aceste zile sunt așteptate și concluziile raportului Corpului de Control al ministrului de Interne, trimis la Constanța.

Un raport preliminar obținut de jurnaliștii Digi24 în urmă cu două zile arăta că șoferul de 19 ani care a produs tragedia ar fi consumat mai mult de trei substanțe, așa cum se vehiculase imediat după accident. 

Până acum nu s-a găsit niciun responsabil pentru această tragedie, iar singurii polițiști care și-au pierdut funcțiile au făcut-o pentru că așa și-au dorit ei.

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a declarat la Digi24: "Nu au fost demiteri. Au fost eliberări de funcție la cerere. Persoanele au cerut eliberarea din funcție. E altceva decât demisie."  

Citește și: VIDEO Tatăl lui Sebastian, băiatul ucis în accidentul din 2 Mai: Suntem devastați. L-am ridicat de la morgă, ce am văzut nu poate fi descris 

Doi tineri au murit, în 19 august, în localitatea 2 Mai din Constanța, după ce un șofer de 19 ani, drogat, i-a lovit din plin și a plecat, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Alți 3 tineri au ajuns la spital cu răni grave în urma impactului.

În noaptea respectivă, șoferul de 19 ani a fost oprit de două ori de un echipaj de poliție înainte de tragedia de pe șosea. Prima întâlnire a fost la 9:00 seara, în Constanța, când a fost oprit la un filtru. Polițiștii nu aveau indicii că ar fi sub influența drogurilor, i-au făcut recomandări să aibă grijă cum conduce și să nu se urce la volan beat sau sub influența drogurilor.

La miezul nopții, polițiștii au primit un apel la 112, prin care un bărbat reclama că o mașină turează motorul foarte tare, iar șoferul conduce agresiv. La fața locului a fost trimis un echipaj de poliție. Polițiștii i-au văzut mașina tânărului, l-au tras pe dreapta, l-au testat cu alcooltestul, iar rezultatul a fost negativ. În mașina lui însă, polițiștii au găsit o țigară despre care se suspectează că ar fi conținut canabis, precum și niște pastile care acum sunt verificate pentru a se stabili dacă sunt stupefiante. Tânărul a fost dus la poliție, a fost deschis dosar penal pentru deținere de droguri, dar nu a fost testat pentru consum de droguri.

La 4:30 a ieșit din sediul poliției. De acolo tânărul ar fi mers în Vama Veche, unde s-a întâlnit cu câțiva prieteni și ar fi consumat droguri. Polițiștii au informații că prietenii respectivi ar fi consumatori de droguri. După ce a plecat de la vila unde erau aceștia cazați, tânărul s-a urcat la volan, apoi a produs accidentul. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri