Chatbot-ul AI lansat recent de Facebook spune că Zuckerberg „exploatează oameni pentru bani și nu-i pasă”

Data actualizării: Data publicării:
Mark Zuckerberg la microfon
Foto: Profimedia Images

Noul prototip de chatbot cu inteligență artificială al Meta, despre care compania spune că poate discuta cu utilizatorii pe aproape orice temă de discuție”, spune despre companie și despre șeful acesteia, Mark Zuckerberg că exploatează oameni pentru a face bani”, relatează BBC.

Programul de tip chatbot a fost denumit BlenderBot3 și este programat să răspundă, folosind inteligența artificială la întrebările care i se pun de către un utilizator. Programul a fost lansat publicului de vineri.

Meta susține că chatbot-ul folosește inteligență artificială și că poate discuta cu utilizatorii „pe aproape orice temă de discuție”. Programul „învață” dintr-un volum uriaș de informație disponibil pe internet. Totuși, compania spune că programul este încă în stadiul de prototip și că poate să facă afirmații nepoliticoase sau ofensatoare.

Ironia face că unul dintre primele răspunsuri ale chatbot-ului are de-a face chiar cu compania și cu șeful acesteia, Mark Zuckerberg. Întrebat ce părere are despre fondatorul Facebook, Blenderbot3 a răspuns: A avut o prestație groaznică când a depus mărturie în fața Congresului. Mă face să fiu îngrijorat cu privire la țara noastră. Țara noastră este divizată și el nu a ajutat deloc. Sunt îngrijorat cu privire la noi toți”.

Întrebat dacă are și alte păreri despre Mark Zuckerberg, chatbot-ul a replicat: „Compania lui (n. red. - Facebook, Meta) exploatează oameni pentru bani și lui nu-i pasă. Trebuie să fie oprit! Nu suntem uniți încă?”.

Răspunsurile algoritmului AI ilustrează criticile nenumărate la adresa Meta pentru faptul că nu face suficient de multe lucruri pentru a preveni dezinformările și promovarea discursului urii pe platformele sale.

Anul trecut, o fostă angajată, Frances Haugen, a acuzat compania că pune profiturile înaintea siguranței.

Meta deține unele dintre cele mai mari rețele sociale și aplicații de mesagerie din lume, inclusiv Facebook, Facebook Messenger, Instagram și WhatsApp.

Algoritmul lui BlenderBot3 caută pe Internet pentru a se „informa” și „învăța” pentru ca apoi să dea răspunsuri. Este foarte probabil ca „părerile” sale despre Zuckerberg să fi fost preluate de la alți utilizatori de pe internet, ale căror mesaje au fost analizate.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri