Sari la conținut

Compania cu pierderi trei ani consecutiv, care dă bonusuri de miliarde angajaţilor

Deutsche Bank, cel mai mare creditor din Germania, va oferi angajaţilor bonusuri de peste 2 miliarde de euro pentru munca de anul trecut.

A bank employee counts Euro notes at Kasikornbank in Bangkok

Foto: Gulliver/GettyImages

Strategia băncii germane este să îşi păstreze personalul calificat în timpul unei revizii majore, mai ales că de curând au apărut informaţii că va elimina sute de posturi la nivel mondial.

Bonusurile acordate sunt semnificativ mai mari faţă de cele 546 de milioane de euro plătite în 2016, dar sub 2,4 miliarde de euro acordate cu un an înainte.

Banca a redus drastic plățile pentru bonusuri pentru anul 2016, în urma speculațiilor că va avea nevoie de un ajutor de stat pentru a rămâne pe linia de plutire. În schimb, dacă e să ne luăm după cifre, este totuşi o contradicţie, având în vedere că 2017 a fost al treilea an consecutiv de pierderi pentru mândria finanţelor germane, pe fondul scăderii veniturilor din investiţii şi al reformei fiscale americane. În justificarea planurilor sale de bonus, directorul instituţiei bancare a declarat că face o investiție unică pentru a păstra personalul și că bonusurile pentru 2018 ar fi strâns legate de performanță.

Sursa: Business Club-Digi24